1 TEMMUZ 2020 KABOTAJ BAYRAMI

    1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94. yıl dönümü kutlamaları Çanakkale Liman Başkanı İsmail Gümüş'ün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Çanakkale Liman Başkanı İsmail Gümüş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok önemli olan Kabotaj Kanunu'nun 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Kabotajın bir devletin kendi limanları arasında yük ve yolcu taşıma hakkı olduğunu ifade eden Gümüş, "1935 yılından itibaren kutlamaya başladığımız Kabotaj Bayramı 2007 yılından itibaren Denizcilik Müsteşarlığı tarafından alınan bir kararla, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır" dedi.

    Çelen koyma töreninden hemen sonra Çanakkale Boğazı'nda GESTAŞ’a ait “Alınteri-8” adlı gemiyle Aziz Şehitlerimizi anmak için Nara Burnu açıklarına gidildi. Burada yapılan Törende; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan Vekili Mehmet İrfan Mutluay ve Çanakkale Liman Başkanı İsmail GÜMÜŞ Deniz Şehitleri anısına Çanakkale Boğazı’na çelenk bırakarak Aziz Şehitlerimiz için dua edip Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ettiler.


    1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında Vali İlhami AKTAŞ ile beraberindekiler GESTAŞ ve Çanakkale Liman Başkanlığı personelleri ile hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program Yat Limanında yapılan deniz dibi temizliği sonrası sona erdi.



Mustafa YONTAR

 

Fotoğraflar